FOOD for DOGS -  Bocholt

Onze merken

-  -


Diepvries

Standaard op voorraad in de winkel

Energique Volwassen Hond

30x100gr - zak van 3kg € 15,25

30x25gr - zakje van 750gr € 4,60

Rund 50% (Spiervlees, Pens, Long, Lever en Nier), Kip 40% (Spiervlees, Rugstuk en Vel), Mais 3%, Biet 2,5%, Tarwe 2%, Zonnebloemolie 1%, Zalmolie 0,5%, Vitamines en Mineralen 1%


Energique voor volwassen honden is een compleet samengestelde vers vleesmaaltijd speciaal ontwikkeld om in de natuurlijke voedingsbehoeften van volwassen honden te voorzien.

Kwalitatief hoogwaardige vleesbronnen afkomstig van kip en rund leveren de benodigde voedingsstoffen voor een gezonde hond.

De goede verteerbaarheid van de voeding en toevoeging van vezels afkomstig uit zowel dierlijke als plantaardige bronnen ondersteunen een gezonde darmwerking en een stevige ontlasting.  

Zonnebloemolie en zalmolie leveren de benodigde essentiële vetzuren voor een gezonde huid en vacht.

Energique Volwassen Honden kan vanaf de leeftijd van ongeveer 10 maanden (kleine en middelgrote rassen) tot 12 maanden (grote rassen) gevoerd worden.


Energique Special

30x25gr - zakje van 750gr € 5,35

Kip 60% (Spiervlees, Rugstuk en Vel), Lam 30% (Spiervlees, Pens, Hart), Rijst 4%, Biet 2,5%, Zonnebloemolie 1,5%, Zalmolie 1%, Vitamines en Mineralen 1%


Energique Special is een compleet samengestelde vers vleesmaaltijd die is ontwikkeld ter ondersteuning van honden die gevoelig kunnen reageren op voeding.

Door de hoge verteerbaarheid van de ingrediënten in Energique Special, is de maaltijd licht verteerbaar en belast het verteringsstelsel van uw hond daardoor minimaal.

Honden die overgevoelig reageren op voeding uiten dit vaak via de huid en vacht (bv. verlies aan glans, schilfering, haarverlies, jeuk) of de ontlasting (bv. zachtere ontlasting, vaker ontlasten).

Om een overgevoelige reactie bij uw hond zoveel mogelijk te beperken, zijn in Energique Special geen glutenbevattende ingrediënten (zoals tarwe) of rundvlees gebruikt.

Energique Special is geschikt voor volwassen honden en voor pups vanaf 14 weken.
Energique Puppies

30x25gr - zakje van 750gr € 4,99

Rund 55% (Spiervlees, Pens, Long, Lever en Nier), Kip 35% (Spiervlees, Rugstuk en Vel), Mais 3%, Biet 2,5%, Tarwe 2%, Zonnebloemolie 1%, Zalmolie 0,5%, Vitamines en Mineralen 1%


Met een goede start leg je de basis voor het verdere leven van je pup. Honden groeien snel en hebben daarom een aangepaste voeding nodig tijdens deze fase.

Afhankelijk van hoe groot je nieuwe huisgenoot wordt, duurt het 9 tot 24 maanden voor hij of zij is uitgegroeid.

Energique Puppies is een compleet samengestelde vers vleesmaaltijd speciaal ontwikkeld om in de natuurlijke voedingsbehoeften van je pup te voorzien.

In Energique voor Puppies zit extra eiwit uit hoogwaardig spiervlees voor een gelijkmatige groei.

Daarnaast bevat Energique Puppies een uitgebalanceerd gehalte aan calcium, fosfor en een goede calcium : fosforverhouding, voor ontwikkeling van sterke botten.

Energique Puppies is geschikt voor pups vanaf 4 weken leeftijd en voor volwassen honden die extra eiwit en energie nodig hebben, zoals drachtige en zogende teven


Energique Puur Eend

30x25gr - zakje van 750gr € 6,35


Sommige honden kunnen overgevoelig reageren op bepaalde voedingstoffen in hun voeding.

Uit onderzoek is gebleken dat deze overgevoelige reactie vaak terug te voeren is op de meer standaard gebruikte ingrediënten in hondenvoeding, zoals rundvlees, kip of tarwe.  Wanneer uw hond overgevoelig reageert op zijn of haar voeding is het dus belangrijk om uit te zoeken welke maaltijd bij uw hond past.

Tot nu toe is er geen enkele betrouwbare bloed- of speekseltest waarmee vast te stellen is of uw hond voedselovergevoelig is, en zo ja voor welke voedingsmiddelen.

De enige betrouwbare methode is het voeren van een zogenaamd eliminatiedieet.

Energique Puur Eend is een hypoallergene compleet samengestelde rauw vleesmaaltijd die speciaal ontwikkeld is in samenwerking met dierenartsen.

Deze maaltijd bevat als enige dierlijke eiwitbron eendenvlees en enkel plantaardige bronnen waarvan bekend is dat de kans op een overgevoeligheidsreactie heel klein is, zoals spinazie, wortel, appel, biet en cichorei.
Algemene informatie


Toegevoegd per kg: Vitamine A (retinylacetaatl): 6500 IE, E671 Vitamine D3: 650 IE, Vitamine E (a-tocoferolacetaat): 25 mg, Koper (Koperchelaat) 2,5 mg


Meer informatie over de samenstelling

          als calciumbron worden bevleesde kippenruggen (of eendenruggen) gebruikt

          op alle gevogelte-grondstoffen wordt een bacteriologische analyse gedaan. Alleen als deze salmonella vrij is, wordt het in de voeding gebruikt.

          Er zit maximaal 2% lever in een mix

          De granen zijn volgens Energique van zeer hoge kwaliteit en zijn geschikt zijn voor menselijke consumptie.


Is Energique Compleet?

Ja, Energique is een complete kvv. Er zijn vitamines en mineralen aan toegevoegd om de voeding compleet te maken. Het is wel goed om smaken af te wisselen, en het liefst ook qua diersoorten.


Verpakking en verkrijgbaarheid

Energique is verkrijgbaar in:

– zakjes van 750 gram (schijfjes van 25 gram)

– doosjes van 3 kg (schijfjes van 100 gram)

– dozen van 12 kg (schijfjes van 100 gram)

Energique voor werkhonden is alleen verkrijgbaar in verpakking van 12 kg


Bacteriële controle

Energique is GMP+- gecertificeerd, wat betekent dat ze zich aan extra strenge regels houden, onder andere rondom hygiëne.

Ze laten elke lading vlees die ze binnenkrijgen controleren op salmonella en de totale enterobacteriaceae gehalte.

Als er salmonella inzit, of teveel enterobacteriaceae, dan wordt dit niet verwerkt in de producten van Energique.

Omdat de groenten en granen ook allemaal van humane kwaliteit zijn, zijn deze allemaal getest op een keur aan pathogenen. 

Alle andere grondstoffen en eindproducten testen ze minimaal op de wettelijke norm salmonella vrij en entero <5000 kve/g.


Meer ENERGIQUE bij ons verkrijgbaar

Bestellen?......

Binnen 2-3 dagen in huis